Tag - jaar in vogelvlucht

TAG – Jaar in vogelvlucht

De ‘ jaar in vogelvlucht’ TAG is bedacht door de mooie Sanne Marlijn van Lavisagista.nl. Ze deed dit om terug te blikken op het afgelopen jaar. Ik neem de TAG graag over om dit rare jaar met jullie te delen.

Ik kijk met een trots gevoel terug op.. 

de start van mijn eigen bedrijf, (Francescavonk.nl) waarin ik mijzelf beschikbaar stel als User Experience Designer (UX designer). Een hele mond vol maar het komt erop neer dat ik gebruikersvriendelijke website en applicaties ontwerp voor een zeer divers en brede doelgroep. Ik sla als het ware de brug tussen de gebruikers en de ontwikkelaars. Als UX designer ga ik naar de daadwerkelijke eindgebruikers toe om samen met hen te ontdekken met wat voor applicatie zij echt geholpen zijn. Wat moet de applicatie straks allemaal kunnen en aan informatie tonen zodat de eindgebruikers zonder moeite de aangewezen taak uit kunnen voeren? Hoe zorg ik ervoor dat zij de beste gebruikerservaring (user experience) krijgen? Als ik de informatie heb verzameld ga ik naar de tekentafel en ontwerp ik de website of applicatie. Vaak gaat het om kennisintensieve applicaties waar een hoop wetten en regelgeving bij komt kijken. Ik maak een soort blauwdruk van de site in de vorm van wireframes of prototypes. De blauwdruk stem ik continu met beide partijen af om deze fijn te slijpen tot de applicatie zoals het moet zijn. Ook voer ik usability tests uit om te toetsen of de applicatie echt wel toegankelijk en gebruikersvriendelijk is. Je kunt het vergelijken met een architect van een huis, die met de toekomstige bewoners en de aannemer afstemt om te komen tot het droomhuis van de bewoners, maar dan in computerland.

Ik denk met een lach terug aan..

onze geweldige zomervakantie in Het Hof van Saksen. Dit was van alle vakanties die ik heb mogen meemaken echt de allerbeste. Het was alsof alle planeten op een lijn stonden. De kids waren helemaal in hun element, ik was totaal ontspannen en intens gelukkig en Vincent heeft minstens zo genoten. Het is een prachtige locatie en de accommodatie was meer dan fantastisch. We hadden de hele week de grootste stortbuien maar zelfs dat maakte helemaal niets uit want er was echt meer dan voldoende te doen in het vakantiepark. Het was ook een week van een hoop eerste keren. De kleine man sliep daar voor het eerst in een grote jongens bed, hij zwom voor het eerst los met zijn zwembandjes, hij sprong voor het eerst in het grote zwembad, hij ging voor het eerst los van de kinderglijbaan in het zwembad, hij at voor het eerst een pizza, fietste voor het eerst op een skelter en de kleine meid zat voor het eerst in haar baby-float zodat ze ‘los’ rond kon dobberen en was überhaupt voor het eerst op vakantie sinds haar bestaan. Alles aan die vakantie was zen en in de avonduren is tijdens deze vakantie Zusziet.nl ontstaan terwijl we ondertussen genoten van serie White Collar op Netflix.

Een aantal hoogtepunten van afgelopen jaar vond ik.. 

eigenlijk wat ik hierboven beschreef. De start en het succesvolle eerste jaar van mijn eigen bedrijf en met stip op nummer 1 de zomervakantie in het Hof van Saksen. Een ander hoogtepunt was dat Vince en ik voor de tweede keer in drie jaar een date night hebben gehad. We gingen uit eten en daarna voor het eerst in vier jaar naar de bioscoop! Waarom zo weinig uit, denk je misschien? Heel simpel, we hebben zeer schaarse oppasmogelijkheden dus dan blijf je thuis.

De persoon die ik het meest dankbaar ben is..

dokter de Kroon van het st. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein. Die afgelopen november een succesvolle hartoperatie uitvoerde om de hartklep van mijn lieve moeder te repareren middels een zogenaamde Sleutelgatoperatie (ookwel Minimaal Invasief Opereren genoemd). Dit is een hartoperatie die tussen de ribben door uitgevoerd wordt zodat ze je borstbeen niet door midden hoeven te zagen. Voor mijn moeder (en mij) een zeer beangstend idee. Maar nu huppelt mijn moeder weer vrolijk rond met een gerepareerde hartklep. Enorm bedankt dr. de Kroon!

Wat ik het liefst wil vergeten van afgelopen jaar is..

  • De eerste hulp opname van mijn moeder in mei + een week ziekenhuisopname i.v.m. een dubbele longontsteking die dus veroorzaakt werd door haar kapotte hart. Het lichaam kan zichzelf niet goed herstellen want de motor is stuk…
  • De maanden lange aanloop naar de hartoperatie toe. Spanning, afwachten, veel onderzoeken en uitslagen.
  • De dag van de hartoperatie. Ik was een zombie… gelukkig had ik Vince dicht bij me.
  • Het afscheid van mijn lieve broer die emigreerde naar Nieuw Zeeland. Nou ja, ik wil dat momentje niet vergeten maar meer het feit dat hij zo ver weg is. Ik mis hem elke dag. Ja, we Skypen… maar het blijft anders.
  • Het overlijden van mijn opa en mijn oom.

Voor 2016 hoop ik.. 

een rustig jaar te hebben. Geen ziektes, geen enge operaties en geen verdriet. Geen verlies en afscheid maar gewoon lekker werken, moederen, genieten van de kinderen en voortkabbelen. Mooie opdrachten uit mogen voeren als UX designer en daarnaast lekker werken aan mijn blog en mijn Youtube videootjes. Ik hoop op mooie samenwerkingen en nieuwe leuke contacten. Verder kijk ik uit naar een nieuwe vakantie in Het Hof van Saksen en hopelijk misschien nog een date night!

Het was een bewogen jaar met een hoop tranen van afscheid, angst en opluchting. Maar gelukkig ook mooie herinneringen aan momenten met mijn gezin. Ik ben dankbaar voor de solide basis die we als gezin hebben. Dankbaar voor mijn gezonde kinderen en mijn huwelijk. Dit soort jaren maken dit extra duidelijk.

Op naar 2016! Ik ben echt heel erg klaar met 2015…

Voel je vrij om deze TAG van Sanne over te nemen, vermeld haar ook even en laat het me even weten want ik ben benieuwd naar jouw vogelvlucht 2015.

Liefs,

Zus

Leave a Reply

CommentLuv badge