thumb-keuken

Fotoophoutstunter.nl – review *

Enige tijd terug werden ik redelijk doodgegooid met foto’s op hout in blogland. Helemaal niet erg natuurlijk maar voor mij gaat het gevoel van originaliteit er dan een beetje af. Ik kreeg ook de vraag van fotoophoutstunter.nl of ik een review wilde schrijven over hun product in ruil voor een discount. Ondanks dat ik dacht dat ik het “meh” zou vinden, heb ik toch besloten om het te proberen. Het is niet voor niets dat blogland ermee bezig is, dacht ik.

Eerst wilde ik een foto waar beide kinderen samen op stonden laten afdrukken. Alleen de foto’s waarop ze beide als engeltjes op staan… zijn meer dan zeldzaam. Ze zijn nog zo jong dat het samen op de bank zitten al snel omslaat in knuffels afpakken, autootjes gooien, duwen of bovenop elkaar liggen. Mission impossible. Ik heb meerdere malen geprobeerd om zo’n gezamenlijke foto te maken en uiteindelijk heb ik opgegeven. Te druk, te moeilijk, weer vergeten, geen goed licht, kids geen zin, mama geen zin… etc.

Toen bedacht ik me dat ik mijn engeltjes (want dat zijn ze heus wel) apart van elkaar te fotograferen en dat bleek de truc. Ik heb geprobeerd om de belichting gelijk te houden zodat ik de portretten mooi naast elkaar kon zetten zonder storend kleurverschil. Op een avond, tijdens het avondeten en met de komische hulp van papa is het dan toch gelukt. Thank god… ik kon eindelijk gaan bestellen.

Omwille van deze review heb ik ook de header van mijn blog op hout laten afdrukken, initieel wilde ik alleen het resultaat daarvan op mijn blog plaatsen omdat ik de gezichten van mijn kinderen privé wil houden maar omdat ik zo verschrikkelijk verliefd ben geworden op de portretten en het resultaat op hout, heb ik besloten om de koppies van mijn kroost bij hoge uitzondering deze keer met jullie te delen.keuken

Portretten

fotoophoutstunter bloglogo

Review
Het bestelproces is kinderlijk eenvoudig op de website. Fotootje uploaden, formaat, hout en afwerking kiezen en klaar. De foto’s werden keurig verpakt en goed  beschermd binnen enkele dagen afgeleverd. Ook top dus. De kleuren van de foto’s zijn precies zoals ik had gehoopt. Warm, helder en de white wash coating dit ik heb gekozen om ervoor te zorgen dat wit, wit is, werkt prima.

Als ik dan toch kritisch moet zijn; op de foto’s van de kinderen zit hier en daar een piepklein “vlekje”. Ik vermoed dat er een houtdeeltje in het afdrukproces op het hout heeft gelegen waardoor de print daar beschadigd is. Maar het mag echt geen naam hebben hoor. Niets wat een klein stipje met een viltstift niet kan verhelpen. Ook zitten de verticaal geplaatste plankjes van de portretten van de kinderen niet waterpas boven elkaar. Ze zitten vrij slordig en dus niet recht. Maar ik vind dat persoonlijk niet zo erg, het geeft het wel een ruw effect.

De formaten van mijn foto’s zijn 20×30, 2 staand en 1 liggend. Allemaal zijn ze afgedrukt op vurenhout met een white wash coating en een ophanghaakje. Per foto reken je rond de 32 euro af en eigenlijk vind ik dat een ok prijs voor wat je ervoor krijgt. Het blijven natuurlijk serieuze euro’s voor een paar plankjes hout met een printje erop maar ik heb dan niet zo’n printer waar houtblokken in kan proppen. (Dit is de originele prijs zonder discount).

Ik ben heel blij dat ik het toch heb gedaan. Ik ben super blij met mijn foto’s en ik kijk er elke dag met zoveel plezier naar. Ondanks dat het niet super origineel is, vind ik het eigenlijk leuker dan foto’s op canvas of in die eeuwige wissellijst.

Liefs,

Zus

* Zoals genoemd in het artikel is deze tot stand gekomen in samenwerking met fotoophoutstunter.nl.

2 thoughts on “Fotoophoutstunter.nl – review *

Leave a Reply

CommentLuv badge