uitslapen

Uitslapen met Netflix

Momenteel vind ik het leven erg druk. Twee kleine kindjes, 32 uur werken, 4 dagen per week meer dan 2 uur forenzen van Hilversum naar Den Haag, het blog, mijn youtube kanaal en natuurlijk het allerbelangrijkste; de samenmomenten met mijn gezin. Het is eigenlijk niet in 24 uur per dag te doen. Dat is ook de reden waarom ik vaak veel te laat naar bed ga. Toch nog “even” die video editten, toch nog “even” dat artikel proberen te schrijven. Ondanks dat ik een echt avondmens ben, is het vaak vechten tegen de slaap. Waarom ga ik steeds weer door tot mijn ogen letterlijk dichtvallen? Nou, dat is eigenlijk heel simpel, mijn blog en mijn YouTube kanaal geven me gewoon energie. Die energie kan ik weer kan gebruiken voor de kids, mijn huwelijk en mijn werk. Ik word er gewoon heel blij van. Het is mijn escape van de drukte en complexiteit van alledag. Alleen mijn slaap heeft er vaak ernstig onder te lijden en daar vloeit dan ook weer veel energie weg…  uitslapen is dus vrij essentieel. Althans, wat voor moeders geldt als uitslapen hè, dus zeg tot een uurtje of 7:30 is al tha bomb.

In het weekend of op mijn mamadag zet ik nooit mijn wekker. Alleen al het uit mogen zetten van dat kreng is bliss en meteen ook een hoogtepuntje van mijn dag. Ik heb immers twee wekkertjes in de kamers naast die van ons liggen en ik hoop dan ook altijd dat ze niet te vroeg afgaan. Als het dan zover is, komt de kleine man altijd naar onze kamer. Dat mag, hij mag altijd bij ons komen en zeker als zijn kinderwekker is gegaan. De kleine meid slaapt nog in een ledikantje, dus die komt er nog niet zelf uit. Als die kleine knuffelbeer dan bij ons komt, dan vinden we niets heerlijker dan nog even samen in bed liggen. Even lekker nagaren. Gouden momentjes zijn dat voor ons. Om dit moment zo lang mogelijk te laten duren (ik hoop immers op nog een paar minuten slaap) pakken we altijd de iPad erbij. Die kleine man mag dan tussen ons in, onder de grote deken, de iPad neerzetten en even een filmpje kijken op Netflix, zoals Casper & Lisa ofzo. Hij kiest het gewoon zelf uit, we hebben het kinderslot erop gezet dus dan ik kan lekker mijn ogen dicht doen en nog even verder tukken tot dochterlief zich, vaak zingend, meldt. Heeeeeerlijk, elke minuut telt.

Hoe doen jullie dat ‘s morgens? 

Zus

Leave a Reply

CommentLuv badge