de ludwigs

Echt leuk! Kinderserie “de Ludwigs”

Laatst ontving ik een bericht van Nickelodeon over een nieuwe kinderserie “de Ludwigs”, nog leuker was dat ik de eerste 3 afleveringen al mocht bekijken! Jammer genoeg zijn mijn kids net iets te jong voor de serie want de doelgroep zijn kinderen van 6-12jr, maar hoe dan ook hebben ik en manlief er toch van genoten. (Ik zal eerlijk zijn, ik ga stiekem de volgende afleveringen lekker in de trein op weg naar mijn werk in Den Haag kijken. Gewoon omdat het kan. 😉 )

De Ludwigs gaat over 5 pleegkinderen waarvan hun pleegouders Erik en Kate op een avond na een bezoek aan de opera verdwijnen. Omdat een van de pleegkinderen, Benny, al vaker is overgeplaatst kunnen de kinderen de politie niet inschakelen omdat Benny anders naar een heel naar opvanghuis moet. Ze zullen dus hun pleegouders dus zelf moeten terugvinden en ze zullen dat op een onopvallende manier doen zodat niemand erachter komt dat deze 5 kids alleen thuis zijn. Dan begint het avontuur in het zeer bijzondere Ludwig familie-museum-huis aan de gracht, vol kunst en mysterieuze familiestukken.

Het is een kleurrijk, avontuurlijk en grappige serie en ik kan me echt voorstellen dat deze serie aanslaat bij de doelgroep. De cast is gevarieerde  en ik kan me voorstellen dat iedereen zich wel aan een karakter van de cast kan spiegelen. Het is op een leuke manier spannend, grappig en niet ruw. Mijn kinderen mogen geen geweld kijken (Ninja Turtles bijvoorbeeld) vandaar dat ik het belangrijk vindt dat het om een kindvriendelijke serie gaat. Het speelt zich af in het mooie Amsterdam en en de eerste 4 afleveringen zijn inmiddels elke maandag t/m donderdag te bekijken op Nickelodeon om 19:20 maar op hun website.

Ga even kijken, echt heel leuk!

Zus

Leave a Reply

CommentLuv badge