Canon G7X

Canon G7X gekocht!

Ik was het niet van plan. Dit speelde zich af in mijn hoofd, vlak voor de aankoop: “VEUL te duur… Niet doen… Ik heb al een kiekjesschieter (compact camera)… Oh wat gaaf! Het ding heeft een f1.8 lens!? YEY!… Move along… Klik dicht die site… Niet doen… Nice! Een opklapschermpje!… Niet naar de reviews kijken… Ok, dit is dus de bomb in vlogcameraland… Laat het lossss… Ga naar bed…”. Het liet me de dagen daarna niet los, ik droomde er zelfs van en na wat stevig budgetteren heb ik het toch gedaan. Ik heb een Canon G7X gekocht! De aanleiding zijn mijn bezoeken aan grote verkeersposten bij Rijkswatersstaat de komende tijd. Ik doe daar onderzoek voor mijn werk en ik wil graag goede beelden hebben om mee te kunnen werken. Hiernaast is een goede compact camera natuurlijk altijd gaaf om te hebben, ook voor de gezinsuitjes en family snapshots. Ik had alleen niet gedacht dat ik zo blij kon zijn met deze kiekjesschieter en dat het voor mijn blog en youtube activiteiten ook meer dan super geschikt is, want qua gebruikersgemak en kwaliteit is het echt een juweeltje.

Ik ben voor de G7X gegaan omdat er een f1.8 lens in zit. Dit betekent dat ik in omstandigheden met weinig licht,  toch foto’s kan maken en dat ik een hele grote scherpte/diepte mee kan maken, wat vaak een mooi effect geeft. (Onderwerp scherp, achtergrond wazig). Het full touch screen selfie-mode opklapschermpje is natuurlijk heel dik en de kwaliteit van de video en foto’s zijn echt super mooi. Hij is mooi compact, niet te zwaar en dat is een heel eind prettiger meeslepen dan mijn DSLR.

Ik heb de unboxing op Youtube gezet en mijn Trotsmarkt-vlog is de eerste die ik met deze camera heb gemaakt. De foto van de bloem is uit de losse pols geschoten, no effort at all en onbewerkt. Oordeel zelf, ik ben verliefd.

Enjoy!

Zus

Geef een reactie

CommentLuv badge