Koningsdag

Shoplog – Koningsdag 2016

Wat hadden we een geluk met het weer hier in het midden van Nederland! Wauw! Op een enkele hagelbui na en een koud windje was het gelukkig goed toeven op Koningsdag met overwegend zon. Wij waren bij oma (mijn moeder) om onze traditionele Koningsdag te vieren. Wat “onze traditionele Koningsdag” is? Nou, dat is ongegeneerd 2 oranjetompoucen naar binnen schuiven, koffie leuten, naar de Koning en Koningin op tv kijken en de hele dag door tripjes naar de vrijmarkt maken om koopjes te jagen. Oma woont namelijk heel handig in de winkelstraat van het dorp waar de kleedjesmarkt is. De kleine meid was helaas niet zo lekker dus die lag vanaf 12:30 tot 17:30 knock out in het campingbedje op oma’s kamer. Voor de kleine man was dit wel rustig omdat hij ongestoord kon spelen in de speelkamer die oma voor hem gemaakt heeft. Oma en ik zijn samen met die kleine man de vrijmarkt overgegaan terwijl manlief lekker op de bank hing om op de kleine meid te passen. Hij heeft het toch niet zo op die drukte. Oma had een schattig klein portemonneetje met een paar euro-centjes klaar liggen voor hem, zodat hij zelf iets kon kopen. Onbetaalbare herinneringen leverde dat op want oh wat heb ik genoten van zijn vrijmarkt-avonturen. Hij is nog steeds gek op auto’s,altijd al geweest. Ze moeten het liefst zo klein mogelijk zijn en daar zijn er meer dan genoeg van op de vrijmarkt. Links en rechts schoot hij op kleedjes en kraampjes af en graaide hij in bakjes en mandjes opzoek naar zijn schatten. Ik heb hem een keer uitgelegd wat de bedoeling van “iets kopen” en hoe zo’n ceremonie verloopt en hij wist het vervolgens feilloos. Hij zag iets, hij pakt het, hij kijkt er goed naar en bedenkt of hij het wil hebben, hij vraagt hoeveel het kost, hij besluit het wel/niet te willen (hij kent de waarde nog niet maar waar hebben we het over… 10ct voor een auto…), hij pakt zijn blauwe portemonneetje, hij grabbelt en pakt een muntje (ik help een beetje), hij betaalt, propt de auto in zijn zak en zegt “Dank je wel!”. GOUD! Zo schattig.

We kochten nog wat mooie spullen en het leek me leuk om daar een videootje van te maken, dus bij deze onze Koningsdag score! Enjoy!

Zus

Geef een reactie

CommentLuv badge