Robo wunderkind

Robo Wunderkind – Bouw & code je eigen robot (5+)

Robo wunderkind
Meisje programmeert Robo Wunderkind

Yes! Ik heb alweer een geweldige robot gevonden voor kinderen vanaf 5 jaar en ouder. Het is een kickstarter project en de eerste robots zijn verwacht in Q4 van dit jaar (2016). Ik gloei helemaal van binnen als ik dit zie! Hij staat dan ook al met stip op mijn verlanglijst!

Dit is Robo Wunderkind, het is een modulaire robot die bestaat uit “robo cubes”, wielen en allerlei gave sensoren zoals voor afstand, licht en zelfs meteo (weerbericht) (deze laatste zit in de advance kit). Ze hebben een app erbij ontwikkeld waarmee de robot eenvoudig geprogrammeerd en bestuurd kan worden. Ik heb het nog niet uitgetest natuurlijk, maar het ziet er in ieder geval wel makkelijk uit… (foto rechts).

Al spelend met de robot leren kinderen om creatief te denken omdat ze de robot zo kunnen bouwen zoals ze maar willen. Ze leren ook om in kleine sequentiële  stapjes te denken, omdat ze de robot moeten programmeren om het ding tot “leven” te laten komen. Op de website van Robo Wunderkind staat een leuk voorbeeld: “Los doolhoven op, programmeer je robot om he kamer te bewaken of verras je ouders met het weerbericht!” He-le-maal geweldig!

Dit is een prachtig concept omdat kinderen onbewust allerlei belangrijke vaardigheden trainen waar ze later plezier van zullen hebben, terwijl ze de grootste lol hebben en lekker (samen of alleen) aan het spelen zijn (sociale vaardigheden). Niet elk kind zal opgroeien tot programmeur en dat maakt ook helemaal niet uit, het gaat erom dat ze in ieder geval een begrip hebben van hoe de technologie werkt en dat alleen al is heel waardevol.

Ik ga zeker even budgetteren want deze staat heel hoog op mijn verlanglijst en hij is (uiteraard) niet echt goedkoop. Ik wil deze erg graag hebben, niet alleen voor mijn eigen kinderen maar ook voor anderen. Mijn ultieme doel is naar basisscholen te gaan om daar niet de voorleesmoeder maar de “techmoeder” te zijn voor een uurtje of twee zodat ook anderen de kans krijgen om met al dit moois te spelen. (Laat Robo Wunderkind zelfs een curriculum hebben ontwikkeld voor de basisschool, hoe handig!)

Wat vind jij ervan? Zouden jou kinderen hiermee willen spelen?

X

Zus

Geef een reactie

CommentLuv badge