Robotje Cubetto komt eraan!

Cubetto
Source: http://designformankind.com/2016/03/cubetto/

Yes mensen, Cubetto komt eraan! Ik schreef er eerder al een artikeltje over en ik heb hem zojuist besteld. Ik wilde dit mega toffe moment even met jullie delen! Ik heb lang nagedacht over welke robot ik als eerst zou aanschaffen voor de kinderen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Cubetto van Primo Toys en dit is de reden waarom…

Mijn dochter is nog iets te jong hiervoor maar mijn zoon is nu 3,5 jaar oud. De perfecte leeftijd om op een creatieve manier aan de slag te gaan met wetenschap en technologie maar zeker niet op een opdringerige prestigeuse manier. Nee, nee nee, neee… alsjeblieft zeg… dat zou ik hem nooit aan doen… nee, maar wel op een leuke speelse manier. Vandaag de dag komen er steeds meer en meer ontzettend toffe producten op de markt waarmee kinderen spelenderwijs in aanraking komen met het wetenschappelijke- en techniekveld. Houd mijn blog in de gaten want ik schrijf over alle toffe dingen die ik hierover ontdek.

Ok, terug naar Cubetto en waarom ik hem heb gekozen als eerste lid van onze educatieve robotfamilie. Cubetto sluit precies aan om onze behoefte en past bij onze smaak qua uiterlijk, hij ziet er schattig uit met zijn vierkante houten lijfje, hij heeft een lief gezichtje en de wereldkaarten die erbij zitten zien er super kleurrijk en leuk uit. Wij hebben sowieso al veel houten speelgoed in huis en hij krijgt dan ook een ereplekje op onze houten speelgoedkast, daar waar iedereen hem kan zien… en natuurlijk kan pakken!

Verder vind ik Cubetto tof omdat hij niet eerst in elkaar gezet hoeft te worden voor je hem over de wereldkaart kunt laten rijden (door hem te programmeren). Ik weet nu al dat mijn zoon het geduld niet heeft om eerste te zitten vogelen met bouwstenen om een robot te maken, daarvoor is hij denk ik nog net iets te jong. Het is toch niet iets ingewikkelder dan Lego… Ik denk dat hij eerst maar eens bezig moet gaan met één taak en dat is Cubetto laten rijden naar de plek waar hij hem heen wil hebben. Ik wil zijn fantasie prikkelen door over de gave wereldkaarten te praten en samen met hem avonturen verzinnen die we Cubetto willen laten meemaken. Uiteindelijk kan hij natuurlijk zelfstandig met Cubetto spelen… al hoewel mama ook wel heel graag mee wil doen…*hihi* Dit is dus de reden waarom ik, na veel beraad en research, heb gekozen voor Cubetto als eerste lid van onze educatieve robotfamilie! *Zo blij* Hij zal in oktober geleverd worden dus we moeten nog heel even wachten voor hij er is. Ik kan niet wachten!

Ik denk dat ik een unboxing video wil maken als Cubetto er eenmaal is, lijkt je dat leuk? Laat me weten in de reacties hieronder!

xo Zus

P.S.: Sorry, dat het even stil was op mijn blog. Ik was druk bezig met onderzoek en planning voor de artikelen die gaan komen.

Geef een reactie

CommentLuv badge